Valtuustoaloite 15.10.2018 kokoukseen

Valtuustoaloitteemme koskee nuorisoa, tarkemmin motoristinuorisoa. Aluksi hieman taustatietoa mistä valtuustoaloitteemme on saanut alkunsa. Moponuoriso on puhuttanut Hyvinkäällä viimekuukausien aikana. Puheenaihe ei kuitenkaan ole uusi, vaan vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen toistuva aihe. Yleensä keskustelua käydäänkin siitä miten häiritsevänä mopoilua pidetään kuntalaisten keskuudessa.

Uusi Hyvinkään kaupungin lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma kertoo lapsiköyhyyden ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvusta. Jopa 60 % nuorista kokee ettei heillä ole mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään. 80 % nuorista kokee tärkeimmiksi palveluiksi liikunta- ja harrastusmahdollisuudet. Kaikki eivät kuitenkaan löydä sopivaa harrastusta. Suunnitelmassa esitellään kuinka kaupunki haluaa edistää lasten ja nuorten henkisen kasvun, turvallisuuden ja sosiaalisten taitojen kehittämistä sekä heidän juurtumistaan Hyvinkäälle ja identiteetin vahvistumista kaupunkiyhteisömme jäseninä. Lopuksi mainostetaan, kuinka kaupunki lupaa panostaa lasten ja nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien kehittämiseen. Nuorten mielipiteitä luvataan kuunnella mielipidekyselyillä ja kuulemistilaisuuksissa.

Nuoria on nyt kuultu! Kyselyt on kyselty! Nuorissa on tulevaisuus ja tulevaisuuden veronmaksajat: Eli nyt olisi tekojen aika. Asiaa pitkään pohtineena tulinkin siihen lopputulokseen, jospa kerrankin kysyisimme nuorilta itseltään mitä tai miten voisimme kehittää asioita niin että löydettäisiin kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu eli ei perinteistä keppiä vaan porkkanaa. Tässä kohtaa haluan osoittaa kiitokset kaupungin kehittämispäällikkö Tiia Viljaselle sekä Hyvinkään nuorisopalvelujen nuorisosihteerille Jukka Pajulle. He järjestivät aloitteestamme em. aiheesta keväällä verkkokyselyn nuorille.

Tämän verkkokyselyn lisäksi on asiasta keskusteltu nuorten kanssa kasvokkain sekä myös sosiaalisessa mediassa. Ensisijaisesti nuoret kertovat tarvitsevansa ajoharjoittelualuetta, jossa mopoilla ja kevytmoottoripyörillä voi luvallisesti ja turvallisesti suorittaa taitoa vaativaa ajoa. Pyrkimyksenä olisi tehdä joustava kokonaisuus, jota voisi myöhemmin täydentää tarpeen vaatiessa jotta lopputulos ajoharjoittelualueen sekä mahdollisten korjaus- ja oleskelutilojen kohdalla olisi houkutteleva. Tämä sai kannatusta myös verkkokyselyssä. Nuoret ovat itse jo vuosia yrittäneet saada lupaa ajoharjoitteluun Kaltevan vedenpuhdistamon alueella olevalle isolle asfalttialueelle. Syystä taikka toisesta tuloksetta. Lisäksi nuorten omana toiveena oli saada alueelle roskia varten tarvittavat jäteastiat.

Valtuustoaloitteemme kuuluu seuraavasti:

Nuoret kertovat tarvitsevansa ajoharjoittelualuetta, jossa mopoilla ja kevytmoottoripyörillä voi luvallisesti ja turvallisesti suorittaa taitoa vaativaa ajoa. Kaupunki on luvannut panostaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien kehittämiseen. Nuorten mielipiteitä on luvattu kuunnella mielipidekyselyillä ja kuulemistilaisuuksissa. Aloitteemme on suora seuraus tästä kaupungin lupaamasta nuorten kuulemisesta.

Hyvinkään Perussuomalaisten valtuustoryhmä, ja me muut allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Hyvinkään kaupunki lähtee selvittämään perusteellisesti asiaa huomioon ottaen tarpeelliset lupahakemukset ja toteuttamaan yhdessä nuorten motoristien kanssa heidän kauan kaipaamaansa ajoharjoittelualuetta. Lisäksi mukana voisi olla myös paikalliset moottoriurheiluseurat, autokoulut tai muut tähän aloitteeseen liittyvät tahot.

Hyvinkään Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa