Virkamiesvastaus fillariparkkialoitteeseen ei riitä

Tarja Heikkonen selosti kirjoituksessaan lauantaina minun ja 23 muun pyöräturvallisuudesta huolestuneen kanssavaltuutetun aloitteen etenemistä kaupungin päätöskoneistossa. Tekla vastauksessaan, teknisen johdon muotoilemana 27.2.oli hyväksymässä aloitteestani vain sen, että asialle tarvitsee tehdä jotain ja parannusta sihen kaupungin taholta tulisi vuonna 2019 investointiesityksessä. Tätäkin voidaan pitää ilahduttavana asiana, koska pyöräilyn turvallisuuspuutteisiin juna-asemalla on kiinitetty pitemmän aikaan muttei siitä ole saatu konkreettisia tuloksia.

Esittämäni lukittava tila junamatkustajien pyörille oli muuttunut virkamiesesityksessä lisätyiksi pyörätelineiksi, valaistuksen ja valvonnan tarkasteluksi sekä muiden kuin ”normaalien” pyörien säilytyksen tarpeen tutkimiseksi.

Heikkonen oli onneksi haastatellut juttuunsa järjen ääntä, rikoskomisario Markku Lylykangasta Hyvinkäältä. Lylykangas totesi, että huumehörhöjä ei kameravalvonta haittaa, eikä sillä saada yksin aikaan rikosten ehkäisyä. Runkolukituksen mahdollistamat telineet ei hupparivoroa estä.

Nämä samat perusteet olivat näkyvillä jo aloitteessani pystyttää junalipulla avattava lukittava tila laiturien läheisyydessä, eikä siihen kuitenkaan virkamiesvastauksessa otettu lainkaan kantaa. Olin tarjonnut myös kaupungille rautatieaseman turvallisuuden edistämiseksi vetovastuun ottamista suhteessa VR:n ja Liikenneviraston toimijoihin. Tähän hankemalliin ei vastauksessa ollut mitään kommenttia.

Tarjoan sen edelleen käytettäväksi. Halusin pyöräparkin kaikille pyöräilijöille jopokuskeista maantiepyöräilijöihin. Kun teklan päätösesityksessä puhuttiin muista kuin ”normaaleista” pyöristä tuli keskustelussa Jarno Jääskeläisen kanssa ilmi jättääkö kukaan uutta ja hintavaa sähköpyöräänsä asemalle vaikka siihen olisi ulkotelinekin. Sähköpyörä tarjoaa pitemmänkin lityntämatkan vaivattomasti. Ehdottamaani pyörätilaan voisi harkita latausmahdollisuutta?

Odotan aktiivisempaa otetta ja pyöräilijän arjen tuntemista ennenkuin aloitteestani tehdään virkamiesvastauksen tarjoamia puolittaisia toimia.

Arto Järvinen,

kaupunginvaltuutettu (ps), myös työmatkapyöräilijä

Hyvinkää

Julkaistu: Aamuposti Lukijat- palsta 6.3.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa